• International Friendship Exhibition Centre, North Korea

Reis Noord Korea - Bezienswaardigheden

Een rondreis door Noord-Korea is zeker niet gangbaar en de DVK is dan ook geen gewoon land. De afwezigheid van reclames, de portretten van de "Grote Leiders" door het gehele land, de bijna alom aanwezige politieke bannieren en slogans, het nagenoeg ontbreken van vervuiling en een eindeloze lijst van andere aspecten, maken Noord-Korea als bestemming uniek en buitengewoon interessant.

Hieronder is een lijst met bezienswaardigheden dat toeristen te zien krijgen, wanneer ze deelnemen aan één van onze Noord-Korea rondreizen.

Het is belangrijk om te weten dat de routes mogelijk kunnen afwijken en het is dan ook aan te bevelen om tijdig aan te geven wat u zeker niet wil missen. Klik op de foto's om meer te weten te komen over de locaties.

Pyongyang

Groots Monument, Noord-Korea Groots Monuments hoog oprijzend over de Noord-Koreaanse hoofdstad op Mansudae Heuvel in het hartje van Pyongyang, deze gigantische standbeelden van de leiders Kim Il Sung, officieel de president van de DPRK, en generaal Kim Jong Il worden dagelijks bezocht door duizenden en is één van onze eerste stopplaatsen in onze Noord-Korea rondreizen.
Pjongjang Metro Pjongjang Metro Pjongjang Metro is gedecoreerd met muurmozaieken, kroonluchters en zelfs met marmeren pilaren bij sommige stations. D e metrostations van Pjongjang liggen gemiddeld 100 meter onder de grond en behoren tot de meest indrukwekkende ter wereld. In dit deel van onze Noord-Korea rondreizen mag u zelfs de metro nemen met de lokale Pjongjangers.
Kim Il Sung Square Kim Il Sung Plein – gelegen in het hartje van de hoofdstad van Noord-Korea, dit is het meest belangrijke plein in de DPRK, dat ook in de media verschijnt wanneer er militaire parades, massale protesten en demonstraties plaatsvinden.

Party Foundation Monuments in North Korea Arbeiderspartij Grondlegging Monument – dit monument heeft een hoogte van maar liefst 50 meter en massa dansen worden hier gehouden op belangrijke nationale feestdagen in Noord-Korea.

Juche Tower

Juche Toren – symbool voor de ideologie van het Noord-Koreaanse regime. De toren is maar liefst 170 meter hoog.

Grand People's Study House, Pyongyang De Grand People’s Studie Huis – één van de meest belangrijke educatieve faciliteiten in de DPRK, het heeft adembenemende uitzichten op het Kim Il Sung Plein.
North Korea Travel Chollima Statue Chollima Beeld gelegen op de Mansu Heuvel, is geinspireerd door de legende van het "gevleugelde paard" en belichaamt de geesten van innovatie en vooruitgang, die vooral benadrukt werden tijdens de wederopbouw van Pjongjang, na de Koreaanse Oorlog (1950-3).
Revolutionary Martyrs' Cemetery, North Korea Revolutionaire Martelaar Begraafplaats – toegewijd aan nationale helden in de DPRK die hebben gevochten voor de bevrijding van Korea, deze plaats heeft, gezien zijn locatie, uitzicht op de hoofdstad van Noord-Korea van een afstand.
Victorious Fatherland Liberation Museum north korea Zegevierende Vaderland & Oorlog voor de Vrijheid Museum – met z'n levendige illustraties, wapens die tijdens de Koreaanse Burgeroorlog werden gebruikt (1950-3) en reconstructies, heeft het als doel om de DVK versie toe te lichten, van hoe het land werd bevrijd en hoe de VS werd verslagen.
USS Pueblo Noord-Korea USS Pueblo – Amerikaanse marine schip dat in Noord-Korea is sinds 1968. Amerikaanse matrozen aan boord van dit schip werden vrijgelaten, en mochten naar huis na 11 maanden in Noord-Korea te zijn geweest.
Mangyongdae - Noord-Korea

Mangyondae De geboorteplaats van Kim Il Sung. Dit landelijk gelegen huis laat zien hoe Kim Il Sung zijn kinderjaren heeft doorgebracht met familie en bevat foto's van deze periode van zijn leven.

Paleis voor de Kinderen Noord-korea

Paleis voor de Kinderen hier kunnen begaafde kinderen zingen, dansen en instrumenten bespelen. Hen zien optreden, of het nu repetities of voorstellingen zijn, is door het feit dat ze zo jong zijn, zonder meer indrukwekkend.

Kimilsungia-Kimjungilia Flower Exhibition Centre Kimilsungia-Kimjungilia Bloemententoonstelling twee verdiepingen met bloemen, die vernoemd zijn naar Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il, aangevuld met andere zeldzame bloemen. Dit evenement wordt bezocht door velen en krijgt veel aandacht van de nationale media.
Triomfboog, Pjongjang Triomfboog niet zo oud, maar wel groter dan haar Parijse tegenhanger.
Amusement park in North Korea Kaeson Avond Amusement Park – doe mee met de plaatselijke bewoners. Deze pretpark is voornamelijk druk op nationale feestdagen in Noord-Korea.
Tomb of King Tangun in North Korea Graf van Koning Tangun – de oprichter van het eerste koninkrijk van het Koreaanse Schiereiland. 
Noord-Korea filmstudio Koreaanse Film Studio – bekijk waar DPRK films worden gefilmd.

Married couple in the Pyongyang Folklore Park in DPRK (North Korea)
Pyongyang Folklore Park – voor het publiek geopend in 2012, deze enorme pretpark heeft replica graven, pagodes, huizen en grafmonumenten van verschillende periodes van Korea (wat teruggaat tot pre-beschaving), maar ook mini versies van de meest belangrijke monumenten en gebouwen van vandaag in de DPRK. Het is populair onder families en pasgetrouwde stellen.

Westelijke Regio

De DPRK omvat officieel het hele schiereiland en de Noord-Koreanen verlangen naar eenwording. Alle mappen in het land bevatten het volledige schiereiland en zelfs ook de weersvoorspelling van het zuiden van het schiereiland wordt vertoond. Als resultaat zullen wij naar elke regio van de DPRK verwijzen in overeenstemming met zijn positie van de DPRK as geheel. Let op dat KTG een reisbureau is dat gespecialiseerd is in de DPRK en we houden geen enkele politieke standpunten over de situatie met het Koreaanse Schiereiland.

dmz North Korea DMZ een grensgebied dat het eens verenigde Korea deelt in een communistische Noorden en een kapitalistische Zuiden. Het is dan ook de meest zwaar bewapende grens op Aarde en één van de laatste levende herinneringen aan de Koude Oorlog.
Kaesong Noord-Korea Kaesong – hoofdstad van Koryo (918-1392), de eerste eenheidsstaat van het Koreaanse schiereiland. Het bevindt zich 10 km van de DMZ en is één van de enige plaatsen in de DVK waar Zuid-Koreanen zijn toegestaan. Het herbergt een 1000 jaar oude Confuciaanse universiteit dat nu veranderd is in het Koryo Museum.
Pohyon Temple in Mount Myohyang

Pohyon Tempel – boeddhistische tempel gelegen in Mount Mohyan. Het werd eerst gebouwd in de 11e eeuw.

Myohyang North Korea

Internationale Vriendschap Exhibitie twee gebouwen vol met geschenken die zijn verzonden naar Kim Il Sung en Kim Jong Il. Afkomstig van overal ter wereld, waarbij ieder gebouw meerdere verdiepingen heeft.

Nampo Orphanage Nampo – havenstad gelegen aan de westkust van de DPRK. Bekijk de beschrijving over de belangrijkste plaatsen die te bezichtigen zijn in deze Noord-Koreaanse stad.
nampho waterdam noord-korea West Sea Dam – ook bekend als de Nampho Dam. Het heeft een lengte van 8 km en is een bron van nationale trots in de DPRK.

Noord-Korea Sariwon Folk Village Sariwon – ontdek de Koreaanse Folklore dorp en aanschouw hoe het leven was in het oude Korea.

Haeju, DPRK (North Korea) Haeju – havenhoofdstad van de Zuid Hwanghae Provincie. De omliggende regio is thuis aan historische plaatsen gedateerd van de Koguryo State (950 jaar vóór de Koryo Dynasty gesticht) en prachtige valleien en bergen.

Sinchon museum in North Korea
Sinchon
– gelegen in de Zuid Hwanghae Provincie, deze provincie bevat de US Atrocities Museum dat, op erg grafische wijze, de misdrijven vertoont waarvan de DPRK beweert dat Amerikaanse soldaten gepleegd hebben tijdens de val van 1950, kort nadat de Koreaanse Oorlog startte.


Sinuiju Central Square, North Korea Sinuiju – grenzend aan de Chinese stad Dandong, dit speciaal economisch gebied is ons punt van vertrek/toegang naar de DPRK wanneer we gebruik maken van de trein. We organiseren hier 1-dag reisuitbreidingen in combinatie met de pas geopende stad Dongrim.

Dongrim Town, DPRK (North Korea) Dongrim Stad – deze stad werd pas in oktober 2014 voor toeristen geopend en we zijn trots dat wij tot één van de eersten behoren om hier reizen voor westerlingen te organiseren. We blijven hier ’s nachts in Sinuiju, één van de nieuwste en beste hotels beschikbaar in het land.

Oostelijke Regio

Newly weds celebrate their marriage by President Kim Il Sung statue in Hamhung, the second largest city in the DPRK Hamhung tweede grootste stad in de DPRK. Het is een industriële stad gelegen aan de oostzijde van het land en was in 2010 geopend voor toerisme.
Wonsan Central Square North Korea Wonsan – belangrijkste havenstad in Noord-Korea. Door hier naar toe te gaan word u toegelaten om kleinere gebieden en steden in de DPRK te verkennen, terwijl u letterlijk van de ene kant van het land naar de andere kant oversteekt!
Hiking in North Korea (Mount Kumgang) Kumgang Berg – gelegen in het oosten van de DPRK. Zuid-Korea ligt in de buurt van dit adembenemende deel van het land. We organiseren hier wandelingen en kampeerreizen evenals standaard Noord-Koreaanse rondreizen.

Noordelijke Gebieden

Heading on a cable car to Lake Chon in Mount Paektu, North Korea (DPRK) Paektu Berg – een heilige plaats voor Koreanen en de hoogste berg van het Koreaanse Schiereiland. We organiseren hier uitbreidingen op onze reguliere Noord-Korea rondreizen en fietstochten.
Rajin City in North Korea Rason – grenzend aan Rusland en de Koreaanse Autonome Prefectuur Yanbian in China, dit is een speciaal economisch gebied in de DPRK. Het bestaat uit twee steden (Rajin & Sonbong).

Klik op onze Reis Noord Korea pagina voor meer details over de routes die door ons worden aangeboden.

column-history.html

North Korea Tours

Mass Dances
North Korea Tours

Information & Events

Restaurant Guide
Get your Running Shoes on!
North Korea Travel Forum
The Ryugyong Hotel

Places of Interest

DMZ Tours in North Korea
The Juche Tower
May Day Tour

Safe Payments

We accept PayPal and credit/debit card payments