• Koreaanse Folklore Park in Pyongyang, aka Mini-Pyongyang, DPRK (Noord-Korea)

Korea Geschiedenis

In dit gedeelte beschrijven we kort de geschiedenis van Noord-Korea en de Koreaanse schiereiland. Houd er rekening mee dat er verschillende standpunten kunnen bestaan over specifieke historische kwesties en dat deze gerespecteerd moeten worden tijdens uw verblijf in de DVK. We raden u dan ook aan om niet te praten over gevoelige onderwerpen die verband houden met de politiek en geschiedenis van Noord-Korea, wat schokkend kan zijn voor uw gidsen.

Klik op ons Veelgestelde Vragen gedeelte voor meer informatie en adviezen over reizen naar Noord-Korea.

Korea Geschiedenis

Klik op de periode van de Koreaanse geschiedenis waarin u geïnteresseerd bent voor meer informatie:

Korea Prehistorie Prehistorie - er is bewijs dat al heel vroeg mensen leefden op het Koreaanse schiereiland.
Tangun Tomb Kojoson North Korea Vroege Rijken - informatie over de eerste koningrijken op het Koreaanse schiereiland. Tangun Graf van de Kojoson Dynastie (in Noord-Korea).
Drie Koninkrijken Periode Korea De Drie Koninkrijken Periode (37 vC-676 nC) - Koguryo (Goguryeo), Paekje (Baekje) en Silla zijn bekend als de Drie Koninkrijken. Hun macht en status op het schiereiland varieerde door de jaren heen.
Verenigde Drie Koninkrijken Korea Verenigde Drie Koninkrijken (676-936) - Deze periode wordt ook wel aangeduid als Verenigde Silla. Het Koninkrijk van Silla slaagde, met behulp van de Chinese Tang Dynastie troepen, erin om de andere twee koninkrijken over te nemen en werd vervolgens gedwongen om de Chinezen, die in eerste instantie hen hielpen, te bestrijden.
Koryo tombs, North Korea Koryo (Goryeo) 936-1392 - Een sterk gecentraliseerd koninkrijk. Het werd op grote schaal in het buitenland bekend en de naam "Korea" is ervan afkomstig. Boeddhisme verspreidde zich over Koryo.
Choson Dynasty Korea

Choson (Joseon) Dynastie (1392-1910) - Een staatsgreep, geleid door generaal Yi Seonggye (later genaamd King Taejo), die oorspronkelijk was gestuurd om te vechten tegen de Chinese Ming Dynastie, was het begin van een nieuwe dynastie. Later zouden er conflicten met Japan, Frankrijk en de VS ontstaan.

Korea Japanse Kolonie Japanse Kolonie (1910-1945) - 5 jaar nadat Rusland de Russisch-Japanse Oorlog had verloren, werd Korea in 1905 een Japanse kolonie. De omstandigheden waren erbarmelijk voor de Koreanen, met slavernij, hongersnood en pogingen van de Japanners om de Koreaanse cultuur volledig uit te wissen.
Kim-Il Sung, Noord-Korea Bevrijding van Korea (1945) - Met het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Korea eindelijk bevrijd van de Japanners. Dit werd bereikt door Koreaanse guerrilla, die zich verplaatsten over de Chinees-Koreaanse grens, evenals doormiddel van internationale hulp.
Korea Oorlog

De Koreaanse Oorlog (1950-1953) - een verwoestende tragedie die het leven van meer dan 3 miljoen mensen kostte. Het schiereiland is verdeeld gebleven op de 38ste breedtegraad, op de manier waarop het was verdeeld door de Sovjets en de VS na de Tweede Wereldoorlog.

North Korea propaganda image of Leaders Nasleep van de oorlog & de jaren erna - Zowel Noord als Zuid-Korea werden verwoest door de oorlog en in de jaren erna werden ze gedwongen om buitengewone maatregelen te nemen om ervan te herstellen. Dit deel behandelt de decennia na de Koreaanse Oorlog en is meer gericht op de geschiedenis van Noord-Korea en de persoonlijkheidscultus van Kim Il Sung, dat nog steeds bestaat.
Noord-Korea Geschiedens Jaren '80 & '90 - Twee decennia waarin de DVK zag hoe twee van zijn belangrijkste bondgenoten hun beleid tegenover Noord-Korea wijzigden. Kim Il Sung overleed en Kim Jong Il kwam aan de macht. Het land zag zichzelf ook in wat "De moeizame Opmars" werd genoemd.
Hereniging monument in Noord-Korea 2000-2010 - Decennium waarin voor de eerste keer ooit presidenten van Zuid-Korea een bezoek brachten aan Noord-Korea.

Klik op de USS Pueblo pagina, om het Noord Korea Geschiedenis gedeelte te verlaten en te gaan naar het deel voor meer informatie over dit specifieke gespannen incident, dat destijds de "USS Pueblo Crisis" werd genoemd.

column-history.html

North Korea Tours

North Korea Tours

Information & Events

DPRK Military
North Korea Travel Forum

Places of Interest

DMZ Tours in North Korea

Safe Payments

We accept PayPal and credit/debit card payments