• Kindercongresconcert in Pyongyang, Noord-Korea

Reizen naar Noord Korea - Veelgestelde Vragen

Reizen naar Noord Korea is niet iets dat veel mensen doen, omdat de DVK één van de meest geïsoleerde landen ter wereld is. Hieronder vindt u enkele vragen en antwoorden met betrekking tot het toerisme in Noord-Korea, dat u nuttig zult vinden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor specifieke vragen met betrekking tot reizen naar de Democratische Volksrepubliek van Korea.

1. Is reizen naar Noord-Korea (DVK) veilig?

Ja. Noord-Korea is waarschijnlijk één van de veiligste plaatsen ter wereld voor toeristen, met één van de laagste geregistreerde misdaadcijfers.

2. Mag ik alleen reizen naar de DVK?

Helemaal alleen reizen naar Noord Korea is niet toegestaan. Privérondleidingen kunnen worden georganiseerd, maar u zal altijd worden begeleid door gidsen, ook al gaat het maar om één persoon. Alleen dwalen door de straten is ook niet toegestaan.

3. Is contact met de locale bevolking toegestaan?

Het is heel moeilijk om dat te doen, tenzij u Koreaans spreekt, maar u zult een aantal kansen krijgen om de lokale bevolking te ontmoeten, vooral tijdens festiviteiten. Veel Noord-Koreanen spreken geen Engels. We moedigen de Noord-Koreaanse gidsen dan ook aan om u te helpen met het communiceren. Echter ontmoedigen we het stellen van gevoelige vragen aan de gidsen of inwoners.

4. Mag ik zoveel foto's maken als ik zelf wil?

Uw gidsen zullen u vertellen wanneer het niet is toegestaan om foto's te maken. Dit zal voornamelijk in bepaalde gebieden in en rond de DMZ zijn en tevens tijdens de treinrit van Beijing naar Pjongjang. Respecteer de wensen van de gidsen en weerhoudt uzelf van het nemen van foto's, daar waar het niet toegestaan is. Uw foto's zullen hoogstwaarschijnlijk voor uw vertrek worden gecontroleerd en uw gidsen kunnen in problemen raken als u foto's heeft gemaakt die u niet had mogen maken.

5. Welke munteenheid wordt gebruikt in de DVK?

De lokale munteenheid is de Koreaanse Won. Echter kunt u als toerist alleen betalen met de Euro, de Chinese Yuan of de USD. Neem altijd kleingeld met u mee.

Reizen naar Noord Korea - Veelgestelde Vragen

Noord-Koreaanse souvenirs

Noord-Koreaanse souvenirs

6. Is de DVK duur?

Uw rondreisprijs is inclusief alle kosten in Noord-Korea. Daarnaast kunt u verschillende dingen kopen, zoals locale producten, boeken, cd's, souvenirs, enz. De prijzen zijn niet extreem laag, maar zeker wel veel lager dan die van de westerse goederen.

7. Is er toegang tot westerse media in de DVK?

Hotel kamers hebben allemaal westerse kanalen, waaronder BBC International. U kunt ook lokale Noord-Koreaanse kanalen bekijken.

8. Mag ik naar het buitenland bellen?

Het is nu ook mogelijk om uw telefoon mee te nemen en een Koreaanse simkaart te kopen, waarmee u internationale gesprekken kunt voeren. Als u besluit geen simkaart aan te schaffen kunt u nog steeds uw telefoon meenemen, al is er dan geen signaal meer.

9. Mag ik fooien geven aan mijn gidsen en chauffeur?

We raden aan om 45 euro in tips te geven (neem a.u.b. contact met ons op voor meer informatie over fooien als u met een privéreis gaat omdat dit varieert, afhankelijk van de duur van uw verblijf en het aantal mensen waarmee u bent).

Klik hier om het Reizen naar Noord Korea - Veelgestelde Vragen gedeelte te verlaten en meer te lezen over de Koreaanse geschiedenis.

column-history.html

North Korea Tours

North Korea Tours

Information & Places of Interest

Political History of the DPRK
Arirang Mass Games
DMZ Tours in North Korea

Safe Payments

We accept PayPal and credit/debit card payments