• Mt. Myohyang i Nordkorea

Nordkorea Resa - Platser av Intresse

Nordkorea Resa - Resor till Nord Korea tillhör inte direkt de mest vanliga resemålen och DPRK är verkligen inte ett vanligt land. Avsaknaden av reklam på gatorna, porträtt av "The Great Leaders" kan ses över hela landet, de mest allestädes närvarande politiska banderoller och slogans, den fullständiga avsaknaden av föroreningar och en oändlig lista av andra aspekter som placerar detta landet i en kategori som vi bara kan kalla för unik, detta gör Nord Korea till en extremt intressant plats att besöka.

Nedan följer en lista över sevärdheter dit turister tas med till under våra resor.

Vänligen ta i beaktning att reseplanen kan variera något. Det är därför vi starkt rekommenderar att ni talar om de platser som ni definitivt inte vill missa att besöka.

Klicka på bilderna för att få mer information om sevärdheterna.

Pyongyang

Grand Monument Nordkorea Grand Monument - reser sig över den Nord Koreanska huvudstaden på Mansudae Hill i hjärtat av Pyongyang, denna gigantiska bronsstaty av Kim Il Sung, officiellt fortfarande president av DPRK, besöks dagligen av tusentals människor och är ett av de första stoppen på våra guidade turer.
Pyongyang Tunnelbana Nordkorea Nordkorea Resa - Pyongyang Tunnelbana - full av mosaik, ljuskronor och även marmorpelare vid några stationer. Med ett medeldjup på 100m är Pyongyangs tunnelbanestationer några av de mest imponerande i världen. Under denna delen av vår resa till Nord Korea kommer ni att kunna åka tunnelbana med lokalbefolkningen.
Kim Il Sung-torget Kim Il Sung-torget - ligger i hjärtat av huvudstaden i Nordkorea. Detta är det viktigaste torget i Nordkorea och det som visas i media när militära parader, massmöten och demonstrationer äger rum.
Monumentet för Arbetarpartiet i Nordkorea Monumentet för Arbetarpartiet - detta monument har en höjd på inte mindre än 50 meter och massdanser tenderar att hållas här på stora nationella helgdagar i Nordkorea.
Juchetornet, Nordkorea

Juchetornet - en symbol av den ideologi kring vilken den Nord Koreanska regimen kretsar. Tornet är totalt 170m högt.

Grand People's Study House, Pyongyang The Grand People's Study House - ett av de viktigaste utbildningsinstituten i Nordkorea, det har en hisnande utsikt över Kim Il Sung-torget.
chollima statyn pyongyang nordkorea Chollima Statyn - belägen på Mansu Hill, statyn representerar, baserat på legenden om den bevingade hästen, den spirit av den innovation och avancemang som var särskilt framhållen i återuppbyggandet av Pyongyang i efterdyningarna av det Koreakriget (1950-1953).
Revolutionary Martyrs' Cemetery, North Korea Revolutionary Martyrs' Cemetery - tillägnad nationella hjältar i Nordkorea som kämpade för att befria Korea. Denna plats har utsikt över huvudstaden i Nordkorea på avstånd med tanke på dess läge.
Krigsmuseet Pyongyang Nordkorea Krigsmuséet "Victorious Fatherland Liberation War Museum" - med extremt livliga illustrationer, vapen som användes under Koreakriget (1950-1953) samt rekonstruktioner, förklarar det DPRK's version om hur nationen blev befriad och hur USA blev besegrat.
USS Pueblo Nordkorea Nordkorea Resa - USS Pueblo - Amerikanskt flottfartyg som har har legat i Nordkorea sedan 1968. De amerikanska sjömän som befanns sig på detta fartyg skickades tillbaka hem efter 11 månader på Nordkoreansk mark.
Mangyongdae Nordkorea

Mangyondae - Kim Il Sung's födelseplats. Detta hus ute på landsbygden visar hur Kim Il Sung spenderade sin uppväxttid tillsammans med sin familj, där finns också foton från denna period av hans liv.

Barnens Palats i Nordkorea

Barnens Palats "Children's Palace" - extremt talangfulla barn över sång, dans och spelar en rad instrument här. Att se dem uppträda, oavsett om det är övning eller i ett framträdande, vid en så ung ålder är väldigt imponerande.

Kimilsungia-Kimjungilia Nord-korea Kimjungilia Blomutställning "Kimilsungia - Kimjungilia Flower Exhibition Centre" - två våningar med blommor namngivna efter Kim Il Sung och hans son Kim Jong Il kombinerat med andra sällsynta blommor, många besökare och nationell press som övervakar händelserna.
nordkorea arch of triumph Triumfbågen "Arch of Triumph" - inte speciellt gammal med större än dess motsvarighet i Paris.
Amusement park in North Korea Kaeson Evening Amusement Park - delta i roligheter med lokalbefolkningen. Detta tivoli är särskilt sysselsatt på helgdagar i Nordkorea.
Kung Tanguns grav i Nordkorea TKung Tanguns grav - grundaren av det första kungariket på den koreanska halvön.
nordkorea Film Studio Koreanska Film Studio - se var nordkoreanska filmer är filmade.

Västra regionen

Panmunjom Nordkorea Demilitariserade zonen (DMZ) - delar Korea i en nordlig kommunist och en sydlig kapitalist, denna, den mest tungt beväpnade gränsen på jorden är en av det sista kvarvarande från det kalla kriget.
Kaesong Nordkorea Kaesong - huvudstad av Koryo (918-1392), den första enade staten på den Koreanska halvön. Belägen 10km från DMZ. Det är en av de enda platser i DPRK dit Sydkoreaner är tillåtna tillträde och har ett 1000 år gammalt konfucianskt universitet som nu är omgjort till Koryo Muséet.
Pohyon Temple in Mount Myohyang

Pohyon Temple - gammalt tempel som ligger i Mount Myohyang. Det byggdes först på 1000-talet.

DPRK International Friendship Centre Nordkorea

Internationella vänskaps utställningen "International Friendship Exhibition" - två byggnader fulla med gåvor som har blivit sända till Kim Il Sung och Kim Jong Il. Gåvorna kommer från hela världen och varje byggnad har flera våningar.

Nampo Orphanage Nampo - hamnstad som ligger på den västra kusten av Nordkorea. Se en beskrivning av de viktigaste platserna som finns att se i denna nordkoreanska stad.
nordkorea nampho dam Västerhavet Barrage - även känd som Nampho Dam. Den har en längd av 8 km och är en källa till nationell stolthet i Nordkorea.
nordkorea Sariwon Folk Village Sariwon - upptäcka Korean Folk Village och se hur livet såg ut i det gamla Korea.
Haeju, Nordkorea Haeju - hamnstads huvudstad i södra Hwanghae-provinsen. Den omgivande regionen är hem till historiska platser med anor från Koguryo-staten (grundat 950 år innan Koryo-dynastin) och vackra dalar och berg.
Sinchon Nordkorea Sinchon - ligger i Södra Hwanghae-provinsen. Detta län besitter US Atrocities museet som, mycket grafiskt, visar de brott som Nordkorea hävdar att amerikanska soldater begått här hösten 1950 strax efter Koreakriget började.
Sinuiju Nordkorea Sinuiju - som gränsar till den kinesiska staden Dandong. Denna särskilda ekonomiska zon är vår gränsövergångsort till Nordkorea när vi färdas med tåg. Vi arrangerar endagstur-tillägg här kombinerat med den nyöppnade staden Dongrim.
Dongrim Town, DPRK (North Korea) Dongrim - denna stad öppnades för turister i oktober 2014 och vi är stolta över att vara bland de första att ordna resor hit för västerlänningar. Här stannar vi över natten när vi ska till Sinuiju i ett av de nyaste och bästa hotell som finns tillgängliga i landet.

Östra regionen

Hamhung Nordkorea Hamhung - näst största staden i Nordkorea. Det är en industristad som ligger på östra sidan av landet och öppnades för turism 2010.
Wonsan Nordkorea Wonsan - huvudhamnstad i Nordkorea. Genom att åka dit kan du utforska mindre län och städer i Nordkorea eftersom du bokstavligen korsar från ena sidan av landet till den andra!
Mount Kumgang i Nord-Korea Mount Kumgang - ligger i den östra delen av Nordkorea. Sydkorea är nära till denna fantastiska del av landet. Vi arrangerar vandrings- och campingturer här, liksom standard Nordkorea-turer.

Nordliga marker

Paektusan i Nordkorea Paektusan - en helig plats för koreaner och det högsta berget på den koreanska halvön. Vi arrangerar förlängningar på våra ordinarie Nordkorea-turer och cykelresor här.
Rajin i Nordkorea Rason - gränsar till Ryssland och den koreanska autonom prefektur Yanbian i Kina. Detta är en särskild ekonomisk zon i Nordkorea. Den består av två städer (Rajin & Sonbong).

Klicka på vår Nordkorea Resa sida för mer information om de resplaner som vi erbjuder.

column-history.html

North Korea Tours

Mass Dances
North Korea Tours

Information & Events

Restaurant Guide
Get your Running Shoes on!
North Korea Travel Forum
The Ryugyong Hotel

Places of Interest

DMZ Tours in North Korea
The Juche Tower
May Day Tour

Safe Payments

We accept PayPal and credit/debit card payments