• Barns Street konsert i Nordkorea

Resa till Nordkorea - FAQs

Att resa till Nordkorea är inte något som många människor gör då DPRK är en av de mest isolerade platserna i världen. Nedan är några frågor gällande turism i Nordkorea som du nog finner är till hjälp. Tveka inte att ta direktkontakt med oss för specifika frågor som du kan ha angående resa till Folkrepubliken Korea.

1. Är det säkert att resa till Nordkorea (DPRK)?

Ja. DPRK är förmodligen den säkraste platsen på jorden för turister att besöka med en av den lägsta kriminaliteten i världen.

2. Kan jag resa ensam till DPRK?

Att resa till Nordkorea helt ensam är inte tillåtet. Privatguidade turer kan organiseras, men du kommer alltid att göras sällskap av reseguider, även om du är ensam som reser. Att ensam vandra omkring på gatorna är ej tillåtet.

3. Kan jag mingla med lokalbefolkningen?

Det är ganska så svårt, om du inte kan tala Koreanska förstås. Många Nordkoreaner pratar inte engelska. När du besöker olika platser kommer du att möta lokalbefolkning och vi uppmuntrar de Nordkoreanska reseguiderna att låta dig prata med lokalbefolkningen. Emmlertid, vi uppmuntrar inte att ni frågar dem eller reseguiderna några känsliga frågor.

4. Hur är det med fotografering? Får jag lov att ta hur många bilder jag vill?

Din reseguide kommer att tala om för dig när du inte tillåts fotografera. Detta kommer att ske i särskilda områden vid den demilitariserade zonen (DMZ) och på tågresan frånPyongyang till Peking. Vänligen respektera vad guiderna säger till dig och ta inte bilder när guiderna säger att det ej är tillåtet. Dina bilder kommer med största sannolikhet bli kontrollerade när du lämnar landet och dina reseguider riskerar att hamna i trubbel om det visar sig att du tagit bilder som du inte borde ha tagit.

5. Vilken valuta används i DPRK?

Den lokala valutan är Koreanska Won. Emellertid, som turist så kan du endast betala med Euro eller Kinesiska Yuan.

Nordkoreanska souvenirer

Souvenirer

6. Är det dyrt i DPRK?

I ditt paketpris är alla kostnader i Nordkorea inkluderade. Emellertid, du kommer att märka att där finns många saker till försäljning såsom lokala produkter, böcker, CD skivor, souvenirer, etc. Priserna är inte jättelåga men definitivt mycket lägre än västerländska varor.

7. Finns det tillgång till västerländsk media i DPRK?

Alla hotellrum har västerländska kanaler, BBC international och amerikanska kanaler inkluderat. Lokala Nordkoreanska kanaler kan också ses.

8. Kan jag ringa till utlandet?

Du kan göra internationella samtal från ditt hotell och mobiltelefon. Det är nu även möjligt att ta med din telefon och köpa ett koreanskt SIM-kort som låter dig ringa internationella samtal. Om du väljer att inte köpa ett SIM-kort kan du ändå bära med dig din telefon även om det inte kommer att finnas någon täckning.

9. Kan jag lämna dricks till reseguiderna och chauffören?

Att ge en present till din guide eller chaufför vill bli mycket uppskattat. Män tycker normalt om att få cigaretter och kvinnor tycker om ansiktscréme. Dessa kan inhandlas på hotellet där du kommer att bo. Du kommer även att förväntas ge totalt ca 45 EURO i dricks om du åker med en av våra grupper (kontakta oss för mer information angående dricks om du åker på en privat resa då detta beror på resans varaktighet och antalet personer som följer med).

Klicka här för att gå från vår Resa till Nordkorea - FAQs sektion till vår hemsida.

column-history.html

North Korea Tours

North Korea Tours

Information & Places of Interest

Political History of the DPRK
Arirang Mass Games
DMZ Tours in North Korea

Safe Payments

We accept PayPal and credit/debit card payments