Nordkorea Turism

Nordkorea Turism - Vi erbjuder mer än bara resor till DPRK eller en simpel reseguide om Nordkorea. Vårt mål är att gynna turismen till Nordkorea runtom i världen och därigenom öka antalet besökare till detta unika land och vi gör detta genom att erbjuda resor till en låg kostnad.

Vårt team

Rayco Vega

Rayco föddes i London men är ursprungligen från Kanarieöarna i Spanien. Han utexaminerades från Lancaster University som huvudämnes studerande i Business Management med tillval av franska. Rayco flyttade först till Kina 2004 och studerade mandarin i den nordöstra staden Dalian på Dalian University of Finance & Economics.

KTG team

Han har varit involverad i turistbranschen sedan 2002. Efter att ha praktiserat ett år i Frankrike på en av världens största organisationer inom resebranschen, befrämjat turism på avlägsna landsbygdsområden i Spanien, ordnat boende för atleters familjer inför OS i Peking 2008 och lett cykelturer genom kinesiska huvudstadens små gränder (hutonger) så har Rayco kunnat uppleva en rad olika aspekter av turism och anser verkligen att, om hållbart, så är det fördelaktigt för lokalbefolkningen.

Rayco brinner för Nordkorea och har varit djupt fascinerad av detta land så länge han kan komma ihåg. Han har arrangerat utflykter till Nordkorea och rest in med grupper sedan 2008. Han ser turism i Nordkorea som ett sätt att främja förståelse och vänskap mellan Korea och andra länder, samt ett sätt att låta oss se aspekter av Nordkorea att vi inte ser via media hemma. Han är också stolt designer av vår Pyongyang Marathon Tours logotyp.

Tim Harrington, UK

Jag har alltid varit fascinerad av Nordkorea på grund av dess mystik. Eftersom det är det sista landet av sitt slag så ville jag resa dit och uppleva det själv efter att ha hört så mycket om det i media.

KTG Tim with local Korean guides in Pyongyang

Tim med lokala topp-guider; Ms. Chae (spansktalande guide), Miss Kim (engelsktalande guide och en kändis i Nordkoreas turismvärld) och Ms. Chae (engelsktalande guide)

Jag fick äntligen min möjlighet med KTG efter studier i Sydkorea. Jag hängde med Rayco för National Day-turen ett par år tillbaka. Den mest intressanta delen för mig var att sitta och prata med koreanerna om deras kultur, medan också kunna berätta och visa dem min egen.


YouTube-video av Tim "On the Go" i Nordkorea

Sedan, vid ett annat tillfälle, fann jag mig själv dansandes i en park i Pyongyang med en koreansk dam (jag tror det finns videobevis på denna webbplats!). Efter att jag tagit till några västerländska drag som måste ha varit helt främmande för koreaner, nästa sak jag vet är att jag hade en publik på minst 50 personer som tittade på. Detta var en av de många fåniga, men ändå fantastiska, saker som hände under denna oförglömliga vecka. Vad jag också älskade var den sociala sidan av KTG-gruppen. Jag brukar inte resa med grupper när jag reser, men att dela den upplevelsen med en grupp som var stor nog att träffa många intressanta människor, men ändå liten nog att ha flexibilitet och inte känna sig som en del av en folkmassa, tillförde så mycket. Turen var så intressant och tankeväckande att jag ville göra det om igen och dela den upplevelsen med andra och tvekade inte en sekund när chansen att bli en del av KTG dök upp.

Nedan är videon som Tim syftar på


Jag tog examen med en magisterexamen i fysik från Imperial College London och jag har varit mycket lycklig att kunna resa till en stor del av världen. Jag älskar att uppleva nya och annorlunda kulturer och Nordkorea måste vara den mest intressanta för mig. Den blir verkligen inte gammal. Jag försöker fortfarande att slå den koreanska damen som arbetar bakom hotellets bar i biljard och jag tycker fortfarande om att njuta av en drink och sjunga karaoke med den koreanska guiden i slutet av en hektisk dag.

Jong Ran Hyang, koreanska prefekturen Yanbian, Kina

Hej! Mitt namn är Jong Ran Hyang. Jag är kinesisk av koreanskt ursprung (Chosonjok) och jag är från den koreanska prefekturen Yanbian i Jilin-provinsen i nordöstra Kina. Mitt modersmål är koreanska. Jag är ansvarig för att ordna turer till Rajin och Songbong (Rason) i Nordkorea, vilket ligger nära min hemstad, och även för att sätta samman researrangemang i Yanji och andra platser i Yanbian.

KTG team - Jong Ranhyang

Jag gillar Korea väldigt mycket, men min favoritdel är Rason. Dialekten där är exakt samma som vår i Yanbian! Vad jag gillar mest av att resa till Korea är att tala med de lokala guiderna och chaufförerna, de är så vänliga och väldigt nyfikna när de upptäcker att jag kinesisk korean. Det är också mycket intressant för mig att träffa utlänningar från hela världen.

Jag tycker mycket om sport och var den första personen i vår grupp (inklusive män) för vår Pyongyang Marathon Tour 2016! Dock berättade Rayco att detta inte ser bra ut för våra resenärer, så jag får inte vara nummer ett igen i vår grupp i framtida Marathon-turer.

Jenny Jing, Hubei, Kina

Jenny är från Hubei-provinsen, Kina. Hon studerade engelska & turism och är vår Kina-tur specialist. Som en tidigare guide själv så är Jenny en passionerad resenär och har över tio års erfarenhet att arrangera resor för västerlänningar över hela Kina. Om du vill utforska de gamla gatorna i Peking, de moderna skyskraporna i Shanghai, skönheten i Tibet, eller var som helst i Kina så kommer Jenny att kunna hjälpa dig.

KTG team Jenny

Vi tror fullt och fast att ju fler människor som besöker Nordkorea, desto större möjligheter finns det att öka det kulturella utbytet mellan DPRK och andra nationer.

Vårt företag

Som en fullständigt licenserad internationell resebyrå lokaliserad i Kina (alltså en resebyrå som är registrerad i Kina och fullständigt berättigad till att arrangera ankommande och utgående turism i Kina) erbjuder vi även resor över hela Kina, inklusive Tibet. Kontakta oss om det är några specifika platser eller resor i Kina som du vill att vi ska arrangera åt dig.

Denna avdelningen och hemsida drivs av västerlänningar bosatta i Kina som ansvarar för att arrangera rundturer för västerländska turister. Reseledarna i Korea är engelsktalande (vi kan arrangera så att reseledarna talar andra språk vid förfrågan) och våra resenärer vägleds oftast av västerländsk personal (observera att du måste meddela oss i förhand om du vill bli eskorterad av västerländsk personal vid privatturer). 

KTG offices, Shenyang (China)

Reser för kinesiska grupper arrangeras separat av en annan avdelning på vår byrå som arbetar med andra resepartner i Pyongyang. 

PayPal - & Säker betalning

secure transactions

Vi förstår vikten av att resenärer ska kunna utföra säkra reservationsbetalningar online och därför erbjuder vi en mängd olika betalningsalternativ.

Vi är verifierade PayPal-medlemmar och accepterar reservationsbetalningar från PayPal för rundturer. 

PayPal låter dig utföra betalningar tryggt online med ett PayPal-konto eller direkt med kort om du inte har ett PayPal-konto, utan att behöva ange ditt kortnummer för mottagaren.

Vi accepterar även kortbetalningar på våra kontor samt banköverföringar i en mängd valutor.

Reseguide Nordkorea

North Korea Travel Guide

Förutom att erbjuda små resegrupper med bestämd avgång, fullständigt anpassningsbara privatturer och resor i Kina erbjuder vi en samling av information med alltifrån resedestinationer i Korea till allmän information om landet. Ladda gärna ner vår DPRK-reseguide.

Därför försöker KTG få med så många aspekter som möjligt, nyheter, historia och Nordkoreas ekonomi när ni innan resan läser på mer om landet på vår hemsida.

Kinaturer

Vår fascination över DPRK sträcker sig ända till nordöstra Kina där vi erbjuder en mängd resor i områden som avgränsar till Nordkorea, såsom Koreanska autonoma prefekturen Yanbian i Jilin-provinsen (gränsar till Särskild ekonomisk zon i Rason i DPRK och Ryssland), Lioning-provinsens huvudstad Shenyang hem till ett stort antal etniska Korean-kinesiska medborgare samt Dandong, gränsstaden som gränsar till Sinuiju (där vi erbjuder de senaste tilläggsturerna som finns tillgängliga vid avresa från Nordkorea).

Resor till Kina kan arrangeras innan eller efter ditt besök till DPRK.

View of the Great Wall and DPRK in Dandong, China

Bild på den kinesiska muren i Dandong. Fälten på andra sidan av den smala strömmen är i DPRK.

Klicka här för att gå till Nordkorea turism - Om Oss avdelningen på vår hemsida.
index-column.html

North Korea Tours

DPRK Tours

Safe Payments

We accept PayPal and credit/debit card payments

Pyongyang Marathon

Sign up Soon!

Places of Interest

Views of Kim Il Sung Square
Hamhung City
Children's Palace

Accommodation

Hotels in Pyongyang