Észak Koreai Utazás - Nevezetességek

Egy Észak Koreai utazás nem nevezhető egy átlagos turista célpontnak ,és a KNDK sem egy átlagos ország. Reklámtáblák nélküli utak, óriási portrék az egész országban a ‘nagy vezetők-ről , a szinte mindenhol jelenlévő politikai transzparensek és szlogenek, a környezetszennyezés hiánya és még sok más dolog, amely Észak-Koreát egyedivé és hihetetlenül érdekes hellyé varázsolja.

Az alábbiakban azon nevezetességek listáját láthatja, amelyeket észak-koreai utazási ajánlataink tartalmaznak.

Felhívjuk figyelmét, hogy az útvonalak módosulhatnak, ezért is kérjük, mindenképpen jelezze, melyek azok a helyek, amelyeket semmiképpen sem szeretne kihagyni.
Kérjük kattintson a képre, ha további információt szeretne megtudni.

Észak Koreai Utazás: A Nagy Emlékmű

Észak Koreai Utazás: A Nagy Emlékmű az Észak-Koreai főváros Phenjan fölé magasodó Mansudae hegyén található, Kim Ir-szen – aki jelenleg is a KNDK elnökének számít ,- hatalmas bronz szobrát naponta ezrek látogatják. Ez észak-koreai utazásunk első állomása.

Demilitarizált Övezet, Észak-Korea

Demilitarizált Övezet - amely a kommunista Észak,- és a kapitalista Dél-Koreát elválasztja – a legjobban felfegyverzett terület a Földön és a hidegháború egyik utolsó emléke.

Dzsucse Torony, Phenjan, Észak-Korea fővárosa

Észak Koreai Utazás: Dzsucse Torony - a dzsucse ideológia szimbóluma, amelyre az észak-koreai vezetés épül. A torony mintegy 170 méter magas.

Észak-Korea utazási Chollima szobor Chollima Szobor - a Mansu hegyen helyezkedik el és a szárnyas ló legendája szerint ez a folyamatos haladás és megújulás lelke, amelynek a Koreai háború (1950-53) után, Phenjan újjáépítésekor tulajdonítottak nagy jelentőséget.
Hadtörténeti Múzeum, Phenjan, Észak-Korea

Győzedelmes Népi Felszabaditó Harc Múzeuma - a Koreai háború idején (1950-53) használt fegyverek illusztrációja, illetve jelenetek rekonstrukciója segítségével mutatja be, hogy a KNDK szerint hogyan szabadult fel a nép és hogyan arattak győzelmet az amerikaiak felett.

Myohyang North Korea

Nemzetközi Barátság Kiállítás - két épület több emeletén őrzik a Kim Ir Szen elnöknek, és Kim Dzsongil elnöknek a világ minden tájáról küldött ajándékokat.

Childrens' Palace in Pyongyang

Iskolások Palotája - a kiemelten tehetséges gyermekek énekelni, táncolni, és rengeteg féle hangszeren tanulhatnak itt. Lenyűgöző látvány látni a fiatal tehetségek előadását vagy akár csak a gyakorlási folyamatban gyönyörködni.

Kimilsungia-Kimjungilia Virág Kiállítási Központ Phenjang

Kimilsungia-Kimjungilia Virág Kiállítási Központ-  két emeleten láthatóak a Kim Ir Szen elnökről és fáról, Kim Dzsongil elnökről elnevezett virágok - vegyítve további ritka virágokkal. A kiállítás megtekintését a rengeteg  látogató és a nemzetközi média is  ajánlja.

Kaesong város központjában Eszak-Korea Keszong - a Korjo dinasztia (918-1392) fővárosa, az első egyesített állam a félszigeten, amely a demilitarizált övezettől 10 km-re található. Ez az egyik azon kevés helyek közül a KNDK-ban, ahova dél-koreaiakat is beengednek, illetve található itt egy 1000 éves múltra visszatekintő Konfuciusz Egyetem, amelyet ma már Korjo Múzeumként ismer a világ.
Phenjani Metro Phenjani Metro - tele mozaik falfestményekkel, csillárokkal és egyes megállókban márvány oszlopokkal. A 100 méter mélyen fekvő föld alatti metró a világ egyik leglenyűgözőbb építménye. A kirándulás ezen szakaszában bárkinek lehetősége nyílik helyi koreai lakosokkal együtt utaznia.
Mangyondae - Kim Ir Szen elnök születési helye

Mangyondae - Kim Ir Szen elnök születési helye. Ez a vidéki ház képekkel színesítve bemutatja, Kim Ir Szen elnök hogyan töltötte gyermekkorát családjával.

USS Pueblo Észak-Korea USS Pueblo - Amerikai haditengerészeti hajó, amely 1968 óta van Észak-Koreában. Amerikai tengerészek 11 hónapot töltöttek a hajón, mielőtt visszatértek Amerikába.
North Korea Arch of Triumph Diadalív - olyan nagy, mint a párizsi megfelelője, Kim Ir Szen elnök a japánokkal való 20 évi harc utáni visszatérésének állít emléket.
nampho gát, Észak-Korea Nyugati Duzzasztógát - amelyet Nampo Dam néven is ismerhetünk. A 8 km hosszú gát a KNDK egyik nemzeti büszkesége.
Koreai Filmstúdió, Phenjan

Koreai Filmstúdió - tekintse meg, hol készülnek az észak-koreai filmek.

Sariwon folk village, North Korea

Észak Koreai Utazás: Sariwon - fedezze fel a Koreai Népi Falut, és tekintse meg, milyen volt az élet az ősi Koreában.

Wonsan főterén, Észak-Korea

Észak Koreai Utazás: Wonsan - az egyik legnagyobb kikötőváros a keleti parton.

Gyár Hamhung, Észak-Korea Észak Koreai Utazás: Hamhung - a KNDK második legnagyobb városa, amelyet 2010-ben nyitottak meg a turisták előtt.

 

További információért, kérjük kattinson Észak Koreai Utazás oldalunkra és tekintse meg további útvonalainkat.

 

z-extra-default-nav-places-of-interest.shtml