Észak Koreai Utazás - Gyakori Kérdések (GYIK)

Észak Koreai Utazás - Mivel Észak-Korea a világ egyik legelszigeteltebb országa, nem sokan tehetik meg, hogy ellátogassanak oda. Ebben a rovatban az észak-koreai turizmussal kapcsolatos hasznos információkat olvashat. Ha bármilyen további kérdése merül fel észak-koreai utazásával kapcsolatosan, állunk rendelkezésére, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

1. Biztonságos Észak-Koreába (KNDK) utazni?

Igen. A KNDK feltehetően a világ egyik legbiztonságosabb országa a turisták számára, hiszen itt az egyik legalacsonyabb a bűnözés aránya.

2. Utazhatok egyedül a KNDK-ba?

Teljesen egyedül utazni Észak-Koreába nem engedélyezett. Magánutakat lehet szervezni, de csak idegenvezető kíséretével, még akkor is, ha egyedül  utazik valaki. Nem szabad magányosan barangolni az utcákon.

3. Elvegyülhetek helyiekkel?

Ha nem beszél koreaiul, akkor ezt meglehetősen nehéz megoldani, de utazása során lesz lehetősége arra, hogy helyiekkel találkozzon, különösen a rendezvényeken. A koreaiak többnyire nem beszélnek angolul. A nevezetességek megtekintésekor helyi lakosokkal fog találkozni, és az idegenvezetőt is arra bíztatjuk, hogy találjon lehetőséget arra, hogy Ön a helyiekkel kommunikálhasson. Bár, azt javasoljuk, hogy sem nekik, sem az idegenvezetőnek ne tegyenek fel, őket érzékenyen érintő kérdéseket.

4. Bárhol lehet fényképezni? Annyi képet készíthetek, amennyit csak szeretnék?

Az idegenvezetője figyelmeztetni fogja, hol nem szabad fényképezni. Ez főleg meghatározott helyeken lesz így, a demilitarizált övezetben és a Phenjan-Peking közötti vonatúton. Kérjük tartsa tiszteletben az idegenvezető kérését, és ahol nem szabad, ott ne készítsen fényképeket. Az Ön által készített képeket nagy valószínűséggel az ország elhagyásakor ellenőrizni fogják, és ezzel az idegenvezetőjét hozhatja nehéz helyzetbe, ha kiderül, hogy nem engedélyezett helyeken fotózott.

5. Milyen pénznemet használnak a KNDK-ban?

A helyi pénznem a koreai won, bár turistaként eurót, kínai jüent és amerikai dollárt is lehet használni. Kérjük hozzon magával valamennyi váltópénzt.

6. Drága a KNDK?

Az Ön utazási költsége tartalmaz minden Észak-Koreában felmerülő költséget. Látni fogja azonban, hogy rengeteg egyéb dolog is kapható pl. helyi termékek, könyvek, cd-k, ajándéktárgyak, stb.,amelynek ára nem annyira alacsony, de mindenképpen alacsonyabb, mint hasonló ajándéktárgyaké nyugaton.

7. Nyugati média fogható a KNDK-ban?

A hotelszobákban elérhetőek nyugati csatornák, többek között a BBC International is, de a helyi észak-koreai csatornák is foghatók.

8. Telefonálhatok külföldre?

A szállodából kezdeményezhet külföldi telefonhívást.

9. Adhatok borravalót az idegenvezetőnek és a sofőrnek?

Az idegenvezető és a sofőr örömmel elfogad valamilyen hazai szuvenirt. Ha ajándékozni szeretne, a férfiak általában dohánytermékeknek, a nők szépítkezési terméknek örülnek a legjobban. Ilyen termékek a szállodában is beszerezhetőek. Amennyiben csoporttal utazik várhatóan 25 euró körüli értékben számoljon a borra valóval.

Kérjük kattintson ide, ha el az Észak Koreai Utazás - GYIK rovatunkról el szeretne navigálni Korea történelmére.

 

z-extra-default-nav-faq.shtml