• Koreanske Folklore Park i Pyongyang, aka Mini-Pyongyang, DPRK (Nord-Korea)

Nord-Korea Historie

Nord-Korea Historie - I dette avsnittet vil vi kort beskrive den historiske linjen til Den demokratiske folkerepublikken Korea og den koreanske halvøya. Vær oppmerksom på at ulike synspunkter eksisterer på konkrete historiske saker og at disse bør blir respektert når en er i Den demokratiske folkerepublikken Korea. Vi anbefaler deg å unngå og snakke om sensitive saker relatert til politikk og nord-koreansk historie som kan opprøre tur-guiden.

Nord-Korea Historie

Klikk på perioden av koreansk historie du er interessert i for flere detaljer.

Korean forhistorie Forhistorie - bevis viser at menneskelig liv eksistertepå den koreanske halvøya fra en tidligalder.
Tangut Tomb Kojoson Nord-Korea De tidligste statene - informasjon om de første statene på den koreanske halvøya. Tangun gravkammer fra Kojoson dynastiet (i Nord-Korea).
De Koreas tre kongedømmer De Tre KongerikerPerioden - (37 f.kr - 676 e.kr.) - Koguryo (Goguryeo), Paekje (Baekje) og Silla er kjent som De Tre Kongeriker. Deres makt og status på den koreanske halvøya varierte gjennom årene.
Korea Tre forent av Doms Forente Tre Kongeriker (676 - 936) - Denne perioden blir også refert til som Forente Silla. Kongeriket Silla, med hjelp fra det kinesiske Tang-dynastiets styrker, klarte å ta over de to andre kongedømmene og ble igjen tvunget til å kjempe mot kineserne som hadde hjulpet dem i første omgang.
Koryo gravene, Nord-Korea Koryo (Goryeo) 936 - 1392 - Et sterkt sentralisert kongedømme. Det ble viden kjent utenfor Korea og navnet "Korea" stammer fra denne tiden. Buddhismen spredde seg rundt Koryo.
Choson Dynastiet Korea Nord-Korea Historie - Choson (Joseon) Dynastiet (1392-1910) - Etter ett statskupp ledet av General Yi Seonggye (senere kalt Kong Taejo) som i utgangspunktet hadde blitt sendt ut for å kjempe mot det kinesiske Ming-dynastiet, ble ett nytt dynasti opprettet. Senere oppstod det konflikter med Japan, Frankrike og USA.
Japanske okkupasjonen av Korea Japanskkoloni (1910-1945) - 5 år etter Russland tapte den russisk-japanske krigen i 1905 ble Korea en japansk koloni. Forholdene var brutale for koreanerne, med slaveri, sult og japanernes forsøk på å fullstendig utslette koreansk kultur.
Frigjøringen av Korea i 1945 Frigjøring av Korea (1945) - Med slutten av 2. verdenskrig ble Korea endelig frigjort fra Japan. Dette ble oppnådd av koreanske geriljastyrker, som med internasjonal hjelp krysset grensen mot Kina.
Koreakrigen

Korea-krigen (1950-1953) - en forferdelig tragedie som kostet over 3 millioner mennesker livet. Halvøya ble fortsatt delt på den 38. breddegrad, på samme måte som den ble delt av Sovjetunionen og USA etter 2. verdenskrig.

Nord-Korea propaganda bilde av ledere Kim Il Sung og Kim Jong Il Krigens ettervirkning & de følgendeårene - Både Nord-Korea og Sør-Korea ble ødelagt av krigen, og i årene som fulgte ble de tvunget til å gjøre ekstraordinær innsats for å komme seg igjen. Dette avsnittet dekker tiårene etter Koreakrigen med størst fokus på Nord-Koreas historie inkludert den personlige dyrkingen av Kim Il Sung som ble utviklet og som man fortsatt ser i dag.
politisk historie i Nord-Korea 1980-1990-tallet - To tiår hvor Den demokratiske folkerepublikken Korea så hvordan to av sine viktigste allierte forandret politikk ovenfor Nord-Korea, Kim Il Sung gikk bort og Kim Jong Il kom til makten. Landet befant seg også i det som kalles “Den Slitsomme Marsjen”.
Gjenforening Monumenter i Nord-Korea 2000-tallet – Tiåret hvor en president av Sør-Korea besøkte Nord-Korea for første gang noensinne.

Klikk på vår USS Pueblo side for å gå fra Nord-Korea Historie, og for å få informasjon om denne spesifikke anspente hendelsen, før referert til som "USS Pueblo krisen".

column-history.html

North Korea Tours

North Korea Tours

Information & Events

DPRK Military
North Korea Travel Forum

Places of Interest

DMZ Tours in North Korea

Safe Payments

We accept PayPal and credit/debit card payments