• Barn konsert i Nord-Korea

Nord-Korea Turisme - FAQ

Nord-Korea Turisme - FAQ. Under er det noen spørsmål angående turisme i Nord-Korea som du vil finne nyttig. Ikke nøl med å kontakte oss direkte for spesifikke spørsmål du måtte ha angående å reise til Den Demokratiske Folkerepublikken Korea.

1. Er det trygt å reise til Nord-Korea?

Ja. Nord-Korea er antageligvis et av de tryggeste stedene i verden for turister å besøke, med en av de laveste kriminalstatistikkene registrert.

2. Kan jeg reise alene til Nord-Korea?

Å reise helt alene til Nord-Korea er ikke lov. Private turer kan organiseres, men du vil alltid bli ledsaget av en tur-guide selv om du er en person som reiser. Å vandre alene i gatene er ikke lov.

3. Kan jeg omgås lokalbefolkningen?

Det er ganske vanskelig med mindre du snakker koreansk, men du vil ha flere sjanser til å møte de lokale, spesielt under festligheter. Mange nord-koreanere snakker ikke engelsk. Når du besøker steder hvor du møter lokalbefolkningen, oppfordrer vi tur-guidene til at du kan kommunisere med dem. Men, vi oppfordrer ikke til at du spør dem eller tur-guiden sensitive spørsmål.

4. Hva med bilder? Kan jeg ta så mange jeg vil?

Guiden din vil fortelle deg når du ikke har lov til å ta bilder. Det vil hovedsakelig bli i området rundt og ved DMZ, og på togturen mellom Pyongyang og Beijing. Vær vennlig og respekter når guidene forteller deg hva du skal gjøre, og hold deg fra å ta bilder av steder du blir bedt om å ikke ta bilder av. Bildene dine vil mest sannsynlig bli sjekket ved avreise og tur-guiden kan få problemer hvis du tar bilder du ikke skulle ha tatt.

5. Hvilken valuta brukes i Nord-Korea?

Den lokale valutaen er koreanske won. Men, som turist kan du kun bruke euro, kinesiske yuan eller amerikanske dollar. Vennligst ta med deg vekslepenger.

Nord-Korea Turisme FAQ

North Korean souvenir painted ostrich eggs

Nordkoreanske souvenir

6. Er det dyrt i DPRK?

Din tur pris inkluderer alle kostnader i Nord-Korea. Du vil imidlertid se at det er flere ting til salgs som lokale produkter, bøker, CD'er, suvenirer og lignende. Prisene er ikke veldig lave, men definitivt billigere enn varene i Vesten.

7. Er det tilgang på vestlig media i Nord-Korea?

Alle hotellrom har vestlige kanaler, inkludert BBC International. Man kan også se lokale nord-koreanske kanaler.

8. Kan jeg ringe til utlandet?

Så kan du ringe internasjonalt fra hotellet og fra mobiltelefonen.

9. Kan jeg gi tips til guiden og sjåføren min?

Å gi tips til guiden eller sjåføren vil bli dypt verdsatt. Suvenirer fra landet ditt er en god ide. Alternativt, så liker vanligvis menn sigaretter og kvinner ansiktskrem. Dette kan bli kjøpt på hotellet hvor du bor. Det vil også bli forventet at man gir ca. 30 euro i tips totalt hvis du reiser med en gruppe.

Klikk her for å gå fra vårt Nord-Korea Turisme avsnitt til å lese om koreansk historie.

column-history.html

North Korea Tours

North Korea Tours

Information & Places of Interest

Political History of the DPRK
Arirang Mass Games
DMZ Tours in North Korea

Safe Payments

We accept PayPal and credit/debit card payments