Reis Noord Korea - Bezienswaardigheden

Een rondreis door Noord-Korea is zeker niet gangbaar en de DVK is dan ook geen gewoon land. De afwezigheid van reclames, de portretten van de "Grote Leiders" door het gehele land, de bijna alom aanwezige politieke bannieren en slogans, het nagenoeg ontbreken van vervuiling en een eindeloze lijst van andere aspecten, maken Noord-Korea als bestemming uniek en buitengewoon interessant.

Hieronder is een lijst met bezienswaardigheden dat toeristen te zien krijgen, wanneer ze deelnemen aan één van onze Noord-Korea rondreizen.

Het is belangrijk om te weten dat de routes mogelijk kunnen afwijken en het is dan ook aan te bevelen om tijdig aan te geven wat u zeker niet wil missen. Klik op de foto's om meer te weten te komen over de locaties.

Groots Monument, Noord-Korea

Groots Monument - dat hoog boven de Noord-Koreaanse hoofdstad uitsteekt, gelegen op de Mansudae Heuvel in hartje Pjongjang. Dit gigantische bronzen beeld van Kim Il Sung (officieel nog steeds de president van de DVK), wordt dagelijks bezocht door duizenden en is onze eerste stop tijdens onze Noord-Korea rondreizen.

dmz North Korea

DMZ - een grensgebied dat het eens verenigde Korea deelt in een communistische Noorden en een kapitalistische Zuiden. Het is dan ook de meest zwaar bewapende grens op Aarde en één van de laatste levende herinneringen aan de Koude Oorlog.

Juche Tower

Juche Toren - symbool voor de ideologie van het Noord-Koreaanse regime. De toren is maar liefst 170 meter hoog.

North Korea Travel Chollima Statue Chollima Beeld - gelegen op de Mansu Heuvel, is geinspireerd door de legende van het "gevleugelde paard" en belichaamt de geesten van innovatie en vooruitgang, die vooral benadrukt werden tijdens de wederopbouw van Pjongjang, na de Koreaanse Oorlog (1950-3).
Victorious Fatherland Liberation Museum north korea

Zegevierende Vaderland & Oorlog voor de Vrijheid Museum - met z'n levendige illustraties, wapens die tijdens de Koreaanse Burgeroorlog werden gebruikt (1950-3) en reconstructies, heeft het als doel om de DVK versie toe te lichten, van hoe het land werd bevrijd en hoe de VS werd verslagen.

Myohyang dprk

Internationale Vriendschap Exhibitie - twee gebouwen vol met geschenken die zijn verzonden naar Kim Il Sung en Kim Jong Il. Afkomstig van overal ter wereld, waarbij ieder gebouw meerdere verdiepingen heeft.

Paleis voor de Kinderen Noord-korea

Paleis voor de Kinderen - hier kunnen begaafde kinderen zingen, dansen en instrumenten bespelen. Hen zien optreden, of het nu repetities of voorstellingen zijn, is door het feit dat ze zo jong zijn, zonder meer indrukwekkend.

Kimilsungia-Kimjungilia Flower Exhibition Centre

Kimilsungia-Kimjungilia Bloemententoonstelling - twee verdiepingen met bloemen, die vernoemd zijn naar Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il, aangevuld met andere zeldzame bloemen. Dit evenement wordt bezocht door velen en krijgt veel aandacht van de nationale media.

Kaesong Noord-Korea Kaesong - hoofdstad van Koryo (918-1392), de eerste eenheidsstaat van het Koreaanse schiereiland. Het bevindt zich 10 km van de DMZ en is één van de enige plaatsen in de DVK waar Zuid-Koreanen zijn toegestaan. Het herbergt een 1000 jaar oude Confuciaanse universiteit dat nu veranderd is in het Koryo Museum.
Pjongjang Metro Pjongjang Metro Pjongjang Metro - is gedecoreerd met muurmozaieken, kroonluchters en zelfs met marmeren pilaren bij sommige stations. D e metrostations van Pjongjang liggen gemiddeld 100 meter onder de grond en behoren tot de meest indrukwekkende ter wereld. In dit deel van onze Noord-Korea rondreizen mag u zelfs de metro nemen met de lokale Pjongjangers.
Mangyongdae - Noord-Korea

Mangyondae - De geboorteplaats van Kim Il Sung. Dit landelijk gelegen huis laat zien hoe Kim Il Sung zijn kinderjaren heeft doorgebracht met familie en bevat foto's van deze periode van zijn leven.

USS Pueblo Noord-Korea USS Pueblo - Amerikaanse marine schip dat in Noord-Korea is sinds 1968. Amerikaanse matrozen aan boord van dit schip werden vrijgelaten, en mochten naar huis na 11 maanden in Noord-Korea te zijn geweest.
Triomfboog, Pjongjang Triomfboog - niet zo oud, maar wel groter dan haar Parijse tegenhanger.
nampho waterdam noord-korea West-Zee Waterdam - ook wel bekend als de Nampho Dam.
Noord-Korea filmstudio D.V.K filmstudio
Noord-Korea Sariwon Folk Village Sariwon

 

Klik op onze Reis Noord Korea pagina voor meer details over de routes die door ons worden aangeboden.

 

z-extra-default-nav-places-of-interest.shtml